Etusivu

HallmanitWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Hallmanit wikiin!!

Birgerin 70-vuotispäivä 1921

Sivuston tarkoituksena on toimia Hallmanin suvun sähköisenä sukukirjana, sekä viestiä sukuseuran tapahtumista.

Suurin osa sivustosta on rajoitettu ainoastaan sukuseuran rekisteröityneille käyttäjille. Jos olet sukuseuran jäsen ja haluat rekisteröityä käyttäjäksi, lähetä mailia jossa nimesi ja sähköpostiosoitteesi osoitteeseen: hallmanit@gmail.com.Lähetämme sinulle paluuviestinä salasanan sivustolle. Toivomme että mahdollisimman moni rekisteröityisi joten älä epäröi mailata :)

Kannustamme myös käyttäjiä aktiivisuuteen tiedon lisäämisessä, joten pidämme listaa aktiivisimmista käyttäjistä. Kolme aktiivisinta palkitaan sukukokouksessa. Syksyn 2010 sukutapaamisessa Kuopiossa palkittiin Reino ja Riitta Lampelto sekä Kristiina Hallman, Aija Mäkinen (ensimmäinen teksti), Anssi Hallman (ensimmäinen valokuva) sekä Mette Helin (aktiivisin alle 18 v.).

Sukuseura Hallman ry

Kuopion Hallmanit eli kauppaneuvos Birger Hallmanin jälkeläiset ovat järjestäneet sukutapaamisia 1950-luvulta saakka. Sukutapaamisessa vuonna 2001 epävirallinen sukuhallitus sai tehtäväkseen rekisteröidä Sukuseura Hallman ry:n. Vuoden 2004 sukutapaamiseen osallistui myös Birgerin veljen Alfredin jälkeläisiä, joten vuodesta 2006 lähtien sukuseuran jäseniksi ovat voineet liittyä sekä Birger että Alfred Hallmanin jälkeläiset.

Sukuseuran puheenjohtaja on Raimo Hallman ja sihteeri Riitta Hallman

Kirjaudu sisään

Artikkeleja tällä hetkellä 204.

HUOM: Älkää epäröikö lisätä materiaalia sivustolle, mitään ei voi tuhota peruuttamattomasti. Pääasia että saamme mahdollisimman paljon tietoa tallennetuksi sivustolle.

UUSI TOIMINTO KIRPPUTORI AVATTU!Uusin jäsenkirje

10.2.2016

Hei!


Sukuseura Hallman ry:n vuosikokous pidettiin Helsingissä 25.11. 2015. Kokoukseen osallistui 10 sukulaista.

Käsittelimme kokouksessa seuraavaa sukutapaamista, joka järjestetään 27.-28.8.2016 Rantasalmella. Vuosikokous hyväksyi sukukokoustoimikunnan laatiman sukutapaamisen ohjelman. Aloitamme vierailulla Hakoapajaan. Virallinen sukukokous pidetään ja ilta vietetään Lomakeskus Järvisydämessä aivan Hakoapajan vieressä. Sunnuntaina käymme Heinävedellä Birgerin isän ja isoäidin haudalla. Sukuseura on sopinut haudan kunnostamisesta ja hoidosta Heinäveden seurakunnan kanssa. Sukukokoustoimikunta lähettää tarkan ohjelman ja ilmoittautumisohjeet tämän kirjeen postituslistan osoitteisiin.

Vuosikokous päätti vuoden 2016 jäsenmaksuksi 10 euroa. Jäsenmaksu kerätään täysi-ikäisiltä jäseniltä ja se käytetään ensi kesän sukutapaamisen tarjoiluihin. Kaikki sukulaiset ovat tervetulleita sukukutapaamisiin. Sukutapahtumiin osallistuminen ei siis edellytä jäsenmaksun maksamista.

Hyvää alkanutta uuta vuotta kaikille!

Terveisin Riitta Hallman Sukuseura Hallman ry:n sihteeri hallmanit@gmail.com 040 7672180

P.S.

Jäsenmaksu maksetaan sukuseuran tilille FI51 2217 1800 0018 13 (Nordea, Sukuseura Hallman). Hallitus toivoo, että jäsenmaksut maksettaisiin viitenumeroa käyttäen. Näin pankin perimät kulut saadaan pienemmiksi. Lain vaatiman jäsenrekisterin pito helpottuisi, jos lähettäisit osoitteeseen hallmanit@gmail.com nimiluettelon jäsenmaksun maksaneista henkilöistä.

Sukuhaarojen viitenumerot ovat: Alfred 615 Sanfrid 628 Lauri 660 Inga 673 Lilli 631 Ingrid 644 Helga 657 Paul 602

Inga 673

Seuraava sukutapaaminen

Seuraava Birger ja Alfred Hallmanin jälkeläisten sukutapaaminen on sovittu pidettäväksi Kuopiossa elokuussa 2022.

Sukukokouskutsu ja -tapaamisen ohjelma on lähetetty sähköisesti sukulaisille, jotka ovat antaneet sukuseuralle toimivan sähköpostiosoitteen. Jos et ole saanut kutsua ja ohjelmaa, pyydä ne osoitteesta hallmanit@gmail.com.


Myllynkivi Heinäveden "Multalan" Hallmanin tilalta nyt Kerman kanavalla

Sukutapaamisia on järjestetty kolmen vuoden välein ja edelliset tapaamiset on järjestetty seuraavasti:

  • Tuusulassa kesällä 2019.
  • Rantasalmella 27.-28.8.2016 Lomakeskus Järvisydämessä ja Heinäveden kirkolla.
  • Naantalissa 17.-18.8.2013 Kultaranta Resortissa.

Listaus kaikista edellisistä sukutapaamisista.

Malmborgien sukusormus Turun linnan säilytystiloissa

Toimikunta on saanut valokuvan Turun museokeskuksesta Turun linnan säilytystiloissa olevasta Malmborgien sukusormuksesta.

Emeritusprofessori Jussi T. Lappalaisen Kuopion tapaamisessa pitämä esitelmä Olof Hallmanin sotatie 1808

Tulevat kokoukset

Seuraavaa Sukuseura Hallman ry:n kokouksen ajankohtaa tai paikkaa ei ole sovittu. Todennäköisesti seuran hallitus kokoontuu loppusyksyllä tai talvella 2017 Helsingissä järjestäytyäkseen ja päättääkseen kesän 2019 sukutapaamisen järjestelytoimikunnasta. Sukuseuran vuosikokous pidetään kesällä tai syksyllä 2017. Sukuseura Hallman ry:n vuosikokous pidettiin sukutapaamisen yhteydessä lauantaina 27.8.2016 klo 16 Rantasalmessa Lomakeskus Järvisydämessä osoitteessa Porosalmentietie 313. Sukukokouksen yhteydessä Kristiina Hallman kertoo Brita Orraeuksesta, Suomen sodassa 1809 nuorena kuolleen Olof Gustaf Hallmanin leskestä ja Alfred ja Birger Hallmanin isoäidistä. Brita Orraeus asui Rantasalmella ja myöhemmin Heinävedellä.

Tapahtumat

Seuraava Birger ja Alfred Hallmanin jälkeläisten sukutapaaminen on sovittu pidettäväksi pääkaupunkiseudulla kesällä 2019.

Edellinen Birger ja Alfred Hallmanin jälkeläisten sukutapaamisen järjestettiin 27.-28.8.2016 Rantasalmella (Lomakeskus Järvisydän, http://www.jarvisydan.com/).

Ilmoittautumislomake Hallmanien sukutapaamiseen 27.-28.8.2016: http://goo.gl/forms/47aAm4AoE32wKY8f2

Viimeisimmät lisäykset

Uusimmat sivut joihin kannattaa tutustua:

Risto Hallmanilta saatu Eversti A. W. Falkenbergin tallentama dokumentti Birgerin 85-vuotisjuhlilta Miksi juhlat pidettiin vasta vuonna 1937, kun Birger täytti 81 vuotta?


Kristiina Hallman on lisännyt uusimman kirjoituksen 16.3.2011: Niilo Hallmanin muisteloita 10 vuoden takaa sukukokouksesta Kuopiosta 2001 Birger Hallman serkkusukupolven silmin

Mette Helinin sukukokouksessa tekemä kysely Hallmanien lemmikki/kotieläimet, suosikki on...

Katariina Haavisto on lisännyt 26.4.2011: tekstiilitaiteilija Riitta-Liisa Haavisto

Johannes Gröhnin pdf-tiedosto Mobilisti-lehden artikkeli, jossa kerrotaan hänen ukkinsa Risto Hallmanin Porschesta 365 1951

Kristiina Hallman on lisännyt 19.11.2010:

Professori Jukka T. Lappalaisen esitelmä Olof Hallmanin sotatie 1808 sukutapaamisessa Kuopiossa 4.9.2010.

Jos et ole kirjautunut, kirjaudu tai jos olet unohtanut tunnuksesi, pyydä uudet tunnukset, kone lähteet ne.

Risto Hallmanilta saatu Pilven Veikkojen artikkeli Reino Lampellosta pdf-tiedostona

Reino Lampelto on kirjoittanut Tarinoihin uutta tietoa Jean Baptiste Mollierista.

Kristiina Hallman on kirjoittanut Sukupuuhun Åke Hallmanista ja hänen sotaretkistään. Kirjoituksessa mainitaan myös Vennu Kauppinen, joka oli Taina Hallmanin ukki ja Oskari ja Riku Räisäsen isoäidin (Sinikka Räisänen o.s. Kauppinen) isä.

Juttu lisätty 2.4.2010:

Onko kuuluisa pirtutrokari, musiikkineuvos Dannyn isoisä, Algot Niska, meille sukua? Reino Lampelto on selvittänyt asiaa.